RUST EN ONTSPANNING IN EEN MAGNIFIEKE OMGEVING

Het resort is op een prachtige plek aan het meer en  tussen de bergen gelegen. Het appartement bevindt zich in een fraai aangelegd park met wandelpaden die u ook langs het meer voeren.

De omgeving biedt u behalve rust en ruimte ook tal van andere mogelijkheden om van te genieten.  Talrijke plaatsjes scharen zich rond het meer, waarbij elk plaatsje zijn bijzonderheden heeft. Zoals bijvoorbeeld het dorpje Quinten met zijn bijna mediterrane klimaat dat erg in trek is bij de toeristen. Door de beschermde ligging groeien hier kiwi´s, vijgen en andere zuidvruchten. Het plaatsje is alleen per schip of te voet bereikbaar.

Ten westen van Quinten ligt de kleine plaats Betlis, met name bekend om de 720 meter hoge Seerenbach-watervallen en de uit een rots komende Rinquelle, een van de grootste karstbronnen van Europa. Het historische stadje Weesen aan het westelijk einde van het meer is een geliefde plek om te bezoeken. Op een zonneterras hoog boven de noordoever ligt het kuuroord Amden met een weids wandelgebied. 

 

De passagiersboten varen het gehele seizoen op de Walensee en doen de meeste aan het meer gelegen plaatsen aan.  Speciale vaartochten, zoals brunch-,  pasta of barbecueboten worden regelmatig georganiseerd.

 

De cabinelift (19 mei - 21 oktober) die  op loopafstand van het appartement is gelegen brengt u de Flumserberg op en af. Boven treft u horecagelegenheden aan met terrassen waar het goed vertoeven  is. Via een fraaie en goede weg is deze plek ook per auto te bereiken.  

 

Ook kunt u met de auto tal van mooie uitstapjes maken, bijvoorbeeld een dagje naar Zurich de grootste stad van Zwitserland gelegen aan de Zurichsee. Een erg fraaie autotocht maakt u als u een bezoek brengt aan het hoger gelegen bergdorp Amden. Ook een bezoek aan het Kuroord Bad Ragaz en het vorstendom  Liechtenstein zijn een bezoek waard.

 

Alle informatie over de mogelijkheden die de omgeving u biedt, kunt u verkrijgen bij het bureau van de Touristenservice  die op een afstand van een paar honderd meter van het resort gelegen is.